Blogs
Vrijetijdsaanbod 6 min read

Traditionele campings onder druk; hoe kan dat?

Afgelopen week mocht ik voor het KRO-NCRV programma ‘Pointer’ spreken over hoe het komt dat traditionele campings steeds meer onder druk komen te staan en plaats moeten maken voor luxe vakantiehuisjes. Een complex verhaal dat gepaard gaat met veel emotie. Echter, dit is niet een geheel nieuwe trend, maar is iets dat al jaren speelt. In het artikel worden de volgende verklarende factoren geven waarom dit gebeurt:

1. Consument wil meer luxe

Het is een verschijnsel dat zich al jaren voordoet, zogenaamde verstening, waarbij de traditionele campings plaats maken voor vakantieparken of huisjes terreinen. Het heeft deels te maken met de consument (grote drang naar luxe, ruimte en comfort).

2. Het Corona effect versnelt en maakt zichtbaar

Corona heeft deze trend mogelijk versneld en het vooral extra zichtbaar gemaakt. In coronatijd werd het belang van recreatie/vrije tijd in eigen land nog maar eens benadrukt. Veel mensen hebben Nederland herontdekt. Die mensen willen nu vaker een tweede huisje op een park huren of kopen, waardoor de vraag naar luxere vakantiehuisjes flink is gestegen.

3. Een rendabele investeringsmogelijkheid

Daarnaast valt ook op dat investeringen een belangrijke rol spelen. Vakantieparken lijken een rendabele investeringsmogelijkheid voor particulieren met eigen vermogen. Het lijkt wel of de gekte op de huizenmark overslaat op de recreatiemarkt. Je krijgt op dit moment amper rente op je spaargeld en mensen die het goed hebben in Nederland zijn daarom op zoek naar een slimme investering.

Meer weten? Lees het volledige artikel op KRO Pointer.